Ez a recept is a Kifőztük magazinban jelent meg, az újság ingyen letölthető az oldalról!
Hozzávalók
- 50 dkg tisztítva mért krumpli
- 70 dkg liszt
- 1 tojás
- 1/2 dl olaj
- 1,5-2 dl tej
- 3 dkg friss élesztő
- 2 púpozott teáskanál só
- csipet cukor
A kockára vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és hűlni hagyjuk. 1,5 dl langyos tejben a csipet cukorral fölfuttatjuk az élesztőt.
Nagyobb tálban összedolgozunk minden hozzávalót a robotgép dagasztóspiráljával, a maradék fél dl tejet csak akkor tesszük hozzá, ha a tészta nagyon kemény.
Lisztezett felületen ujjnyi vastag hengereket sodrunk a tésztából, és 7-8 cm-es darabokra vágjuk. Bő forró olajban közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd reszelt sajttal, és különféle mártogatósokkal tálaljuk.
Tipp: a lisztben megforgatott nyers kroketteket tálcára téve lefagyasztjuk, majd zacskóban vagy dobozban tesszük a mélyhűtőbe. Felhasználáskor fagyos állapotban kezdjük a sütését, vigyázva, hogy ne legyen túl forró az olaj, különben a krokett kívül megég, belül pedig nyers marad.
12 megjegyzés:
Érdeklődni szeretnek, hogy fel kiló krumplihoz 70 dkg liszt kicsit nem sok? Már csak azért is kérdem, mert ki szeretnem próbálni.
Kedves Névtelen nem sok, ez a recept ilyen. Ez nem nudlitészta, ahol a krumpli aránya a nagyobb, hanem egy krumplis kelt tészta, amiből krokettet sütünk:) Vannak olyan krokett receptek is, amik gyakorlatilag sült krumplipürészerűségek, én direkt nem ilyet akartam.
Érdemes kipróbálni, nagyon finom lesz!
Köszönöm a gyors választ, ki fogom próbálni. Tetszett nagyon hogy le is lehet fagyasztani. :)
Szívesen! Ez olyan lesz a fagyasztás után kisütve is, mintha most készült volna, érdemes kicsit többet csinálni belőle, egy munkával két alkalomra is megvan az ennivaló.
Én még élesztővel sosem próbáltam, de ez valami isteni finom!
Én még élesztővel sosem próbáltam, de ez valami isteni finom!
Kedves Mazsi örülök, hogy kipróbáltad, és ízlett! Nálunk is kedvenc a családban:)
Nagyon finom
Örülök, hogy ízlett!
Elkészítettem finom lett.Kicsit kínlódtam vele ragadt a tészta, gondolom a nem megfelelő krumpli miatt. Végűl tépkedve lisztezve lepénykéket formáztam. Fagyasztóba tettem egy jó ppárat. Kérdésem az hogy mikor sütném hagyjam e felengedni? Üdv Zsuma
Kedves Zsuma, nem kell hagyni kiengedni, fagyos állapotban sütheted, csak nem túl nagy lángon, és egyszerre keveset tegyél az olajba. Így szépen átsülnek majd, de nem égnek meg.
Megjegyzés küldése