Ez a finom fagylalt a Kifőztük magazin júliusi számában jelent meg, az újság ingyenesen letölthető az oldalról!
A tálaláshoz az üvegkelyheket a SütniFőzni Konyhafelszerelési webáruház biztosította
Hozzávalók
- 8 dl tej
- 12 dkg cukor
- 1 rúd vanília
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg gömbölyű szemű rizs
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- kevés porcukor
- baracklekvár ízlés szerint
Nagyobb lábosban melegíteni kezdjük a tejet a cukorral, a felhasított vaníliarúddal és a reszelt citromhéjjal.
Felforralunk 2 liter vizet egy csipet sóval, beleszórjuk a rizst és időnként kevergetve 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A rizst a tejhez adjuk és kis lángon, gyakran megkeverve puhára főzzük. Ha szükséges, kevés tejet még lehet hozzáönteni. Hideg vízbe állítva kihűtjük, eltávolítjuk belőle a vaníliarudat.
Belekeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt is. Megkóstoljuk és ízlés szerint édesítjük.
Ha van fagylaltgépünk, akkor abban készítjük el a fagylaltot, majd rögtön tálaljuk baracklekvárral vegyítve.
Ha nincs gép, akkor egy nagyobb, lapos dobozban tesszük a masszát a fagyasztóba és félóránként átkeverjük egy villával. Amikor megfelelőnek ítéljük az állagát, akkor tálaljuk.
Tipp: Ha tárolni szeretnénk az elkészült fagylaltot, akkor lekvárral felváltva adagoljuk dobozba, és így tegyük a fagyasztóba. Ebben az esetben -18 fokon néhány óra alatt keményre fagy, ezért tálalás előtt legalább egy-két órával tegyük át a sima hűtőbe, így szépen tudjuk majd adagolni a fagylaltos kanállal.
2 megjegyzés:
Hű, de finom lehet! Ezt minden képen ki fogom próbálni.
Kriszti érdemes, mert tényleg nagyon finom!
Megjegyzés küldése