A bento sorozat következő darabja, ez is a Kifőztük magazinban jelent meg. Az újság ingyen letölthető az oldalról.
Ebben a dobozban hideg tejberizs és friss gyümölcsök vannak.
A dobozt a Gabroni cég biztosította a sorozathoz.
Hozzávalók
- 8 dl tej
- 20 dkg rizs
- 12 dkg cukor
- fél rúd vanília
- 1 citrom reszelt héja
- friss gyümölcsök vegyesen
Felforralunk 2 liter vizet egy csipet sóval, beleszórjuk a rizst és időnként kevergetve 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A tejhez adjuk és kis lángon, gyakran megkeverve puhára főzzük. Ha kell, egy pici tejet még lehet hozzáönteni. Hideg vízbe állítva kihűtjük, eltávolítjuk belőle a vaníliarudat.
A dobozba tesszük az elválasztót, egyik részébe kanalazzuk a tejberizst, a másikba a megmosott, darabolt gyümölcsök kerülnek. Ezeket elég csak az étkezéskor a rizshez keverni, vagy csak rászórni. Így gusztusos, szép marad az étel szállítás után is.
Tipp: ha a rizs nem lett elég sűrű, akkor az evőeszközt rögzítő fülbe tegyünk kanalat a villa helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése