2013. október 28., hétfő

Bento box - bento doboz 11: gnocchival




A recept megjelent a Kifőztük magazinban, az újság ingyen letölthető az oldalról!

A dobozt a Gabroni cég biztosította az uzsonnához.
Hozzávalók
  • 1 csomag gnocchi (500 g)
  • 10-15 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 dl tejszín
  • aprított petrezselyemzöld / snidling / bazsalikom
  • só, bors, 
Nagyobb lábosban megpirítjuk a sonkát az olajon, rátesszük a gnocchit is, és kevergetve pár percig együtt pirítjuk őket. 
Ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és nagyjából 10 perc alatt készre főzzük az ételt, időnként megkeverve. Amikor elkészült, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is. Kihűlés után tesszük a dobozba. Kiadós étel, mellé csak hasábokra vágott sárgarépa, uborka és paprika került a másik rekeszbe.
A gnocchi hidegen is finom, de ha van mód a munkahelyen melegíteni, akkor a dobozzal együtt mikrózható az étel, természetesen a fedele nélkül.


Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...