A recept megjelent a Kifőztük magazinban, az újság ingyen letölthető az oldalról!
A dobozt a Gabroni cég biztosította az uzsonnához.
Hozzávalók
- 1 csomag gnocchi (500 g)
- 10-15 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka
- 3 evőkanál olaj
- 4 dl tejszín
- aprított petrezselyemzöld / snidling / bazsalikom
- só, bors,
Nagyobb lábosban megpirítjuk a sonkát az olajon, rátesszük a gnocchit is, és kevergetve pár percig együtt pirítjuk őket.
Ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és nagyjából 10 perc alatt készre főzzük az ételt, időnként megkeverve. Amikor elkészült, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is. Kihűlés után tesszük a dobozba. Kiadós étel, mellé csak hasábokra vágott sárgarépa, uborka és paprika került a másik rekeszbe.
A gnocchi hidegen is finom, de ha van mód a munkahelyen melegíteni, akkor a dobozzal együtt mikrózható az étel, természetesen a fedele nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése