A bento box sorozat szeptembertől a Kifőztük magazinban is megjelenik, az újság ingyenesen letölthető az oldalról.
A tálaláshoz a remek dobozokat a Gabroni cég biztosította, ez az ebéd box appetit dobozba került.
Hozzávalók
- 1 csirkemellfilé
- só, bors, fűszerek ízlés szerint
a panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
a salátához:
- fodros saláta
- koktélparadicsom
- paprika
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
- citromlé
- friss bazsalikom vagy petrezselyemzöld aprítva
A húst megmossuk, apróbb darabokra vágjuk, befűszerezzük. Szokásos módon panírozzuk, forró olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük.
A saláta hozzávalóit is megmossuk, a paprikát felcsíkozzuk.
Az öntet hozzávalóit 1-2 evőkanál vízzel elkeverjük és a kicsi edénykébe töltjük.
A zárható háromszögletű dobozkába tesszük a kihűlt csirkefalatokat, mellé halmozzuk a salátát, a sarokba kerül a mártás.
Ha a munkahelyen, iskolában van rá mód, akkor külön a kis dobozkában mikróban melegíthető a hús, a salátára pedig frissen kerül az öntet, evés előtt.
Tipp: érdemes a rántott csirkefalatokból többet készíteni, és adagonként lefagyasztani, így előre dolgozunk, időt spórolunk meg. Előző este áttesszük az adagot a sima hűtőbe, reggel pedig a bento dobozba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése