Az első adventi hétvégére készült aprósütemény. Nagyon fahéjas, nagyon finom.
A recept a bécsi Demel cukrászaté, Macikonyhánál találtam rá, évek óta így készül nálunk is, csak kevesebb cukrot teszek a tésztájába.
Paleo vagy diétás étrendben a cukrot cseréljük édesítőre.
Hozzávalók
a tésztához:
- 50 dkg vékony barna héjával együtt darált mandula
- 15-20 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- 2 teáskanál akácméz
- 1 teáskanál fahéj
- 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
Porcukorral megszórt deszkán folpackkal letakarva 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és 4-5 cm átmérőjű csillagformával kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk.
Kézi mixerrel sűrű fehér krémmé keverjük a fehérjét a porcukorral. Zacskóba töltjük, apró lyukat vágunk a végére és bevonjuk a csillagok tetejét a mázzal.
Előmelegített sütőben 150 fokon, alsó-felső sütésmódban nagyjából 10-15 perc alatt megsütjük a csillagokat.
A máznak száraznak és fehérnek kell lennie, nem szabad túlsütni! A kész kekszeket rácson hagyjuk kihűlni, majd zárt dobozban tároljuk, a rétegeket sütőpapírral elválasztva.