Ez a dobozos uzsonna is a Kifőztük magazinban jelent meg, az újság ingyen letölthető a weboldalról.
Csirkefasírt és salátanyárs került a Gabroni cég által biztosított dobozba.
Hozzávalók a fasírthoz:
- 1 kg csirkecombfilé darálva
- 2 tojás
- 2 fej hagyma nagyon apróra vágva
- só, bors, pirospaprika
- aprított petrezselyemzöld
- kevés zsemlemorzsa
A húst fűszerezzük, összedolgozzuk a tojásokkal, hagymával és két-három evőkanál zsemlemorzsával. Kicsi fasírtokat formázunk belőle, morzsába hempergetjük és forró olajban kisütjük. Hagyjuk kihűlni, és adagonként csomagolva a fagyasztóba tesszük. Így egyszerre több alkalomra is megvan a dobozba való hús.
Hozzávalók a salátanyárshoz:
- koktélparadicsom
- mini mozzarella
- bazsalikomlevél
- só, olívaolaj, citromlé
- bambusznyárs
A paradicsomot és a bazsalikomot megmossuk, megszárítjuk. A bambusznyársat méretre vágjuk és váltakozva ráhúzzuk a paradicsomot, sajtot, bazsalikomot. Megcsöpögtetjük kevés citromlével és olívaolajjal, megsózzuk, és így tesszük a dobozba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése