Újabb bento doboz a Kifőztük magazinból, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról!
A dobozt a Gabroni cég biztosította az uzsonnához.
Hozzávalók a kolbászos csirkemellhez:
- 2 csirkemellfilé
- 1 szál lángolt kolbász
- 6-8 vékony szelet bacon
- só, bors
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk lapjában, sózzuk, borsozzuk. Nagyobb darab alufóliára egymás mellé kiterítjük a baconszeleteket téglalap alakban, egyenletesen befedjük a hússzeletekkel. A kolbászt nagyjából középre tesszük, és a fólia segítségével feltekerjük a húst. Így egy kívülről szalonnával borított roládot kapunk, amit beletekerünk az alufóliába, két végét összezárjuk. Tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 30 percig sütjük. Ezután óvatosan kibontjuk az alufóliából és visszatesszük még 10 percre sülni.
Kihűlés után hűtőbe tesszük, így szépen szeletelhető lesz. Ebből is érdemes többet készíteni, kisebb roládokat, és azokat megsütve-kihűtve fóliába göngyölve a fagyasztóba tenni.
Hozzávalók a salátához:
- uborka
- paradicsom
- édes fehér hagyma vagy zöldhagyma
- feta sajt
- só, bors, olívaolaj, citromlé,
- bazsalikomlevél
A kis edénykében visszük hozzá a salátaöntetet, ami olívaolaj, só, bors, és kevés citromlé keveréke.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése