Ez a recept is a Kifőztük magazinban jelent meg, az újság letölthető a weboldalról!
Hozzávalók
a tésztához:
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 7 dkg cukor
- 350 ml tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 dl olaj
- 1 tojás
a töltelékhez:
- 10-15 dkg porcukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
- olaj
a locsoláshoz:
- 1,5-2 dl tej
- 1 evőkanál vaj
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, letakarva hagyjuk duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk, elfelezzük. Egy adagot nagyjából 50 x 20 cm-es téglalapra nyújtunk, megkenjük olajjal, megszórjuk fahéjas porcukorral, és feltekerjük. Éles késsel kétujjnyi vastag csigákat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól fél centire. Ugyanezt elvégezzük a tészta másik felével is.
Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra, légkeveréssel. Amíg bemelegszik, addig hagyjuk kelni a csigákat, majd 15 percig sütjük.
Közben felforrósítjuk a tejet a vajjal, és minden csigát meglocsolunk 1-1 teáskanál tejjel. Ezután nagyjából 5 perc alatt készre sütjük őket.
A csigákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tipp: a locsolás elhagyható, a tészta lágysága miatt úgy is finom, szaftos csigákat kapunk. Ha nincs légkeveréses sütő, akkor 200 fokon süssük a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése