Bento dobozos uzsonna a Kifőztük magazinból, az újság ingyenesen letölthető az oldalról.
Fahéjas-mandulás energiagolyók és friss gyümölcs került most bele.
Fahéjas-mandulás energiagolyók és friss gyümölcs került most bele.
A dobozt a Gabroni cég biztosította, az oldalon többféle méretben és formában is találhatunk belőlük!
Hozzávalók
a golyókhoz:
- 10 dkg darált mandula
- 15 dkg magozott aszalt datolya
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 1 kisebb savanykás alma kockára vágva
- 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál nyírfacukor (elhagyható)
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 1 evőkanál kókuszreszelék
a hempergetéshez:
- kókuszreszelék
- szezámmag
A golyók hozzávalóit az evőkanálnyi kókuszreszelék kivételével késes aprítógépbe tesszük, és lassan, óvatosan, több részletben masszává keverjük. Amikor ez elkészült, hozzáadjuk az evőkanálnyi kókuszreszeléket is és villával összedolgozzuk.
Tálakba szórjuk a hempergetéshez szükséges dolgokat, majd a masszából vizes kézzel apró golyókat formázunk, és beleforgatjuk. Néhány darab maradhat natúr állapotban is.
Jól záródó dobozban a hűtőben tároljuk.
A bento dobozba a golyók mellé gyümölcsöt teszünk.
Tipp: készülhet egyszerre nagyobb mennyiség is a golyókból, jól záródó dobozban a fagyasztóban tároljuk, mindig csak annyit kell elővenni amennyi a következő napi tízóraihoz kell.
1 megjegyzés:
Megjegyzés küldése