2013. december 19., csütörtök

Bento box - bento doboz 16: amerikai palacsintával


Újabb bento dobozos étel a Kifőztük magazinból, az újság letölthető a weboldalról.

Ezzel a finomsággal szerintem minden gyerek kiegyezik uzsonnaként. Hamar elkészül, hidegen is jó, és a doboz méretéhez illő kis palacsintákat lehet sütni.

A dobozt a Gabroni cég biztosította, az oldalon többféle méretben és formában is találhatunk belőlük!

Hozzávalók nagyjából 20 db 7-8 cm átmérőjű kis palacsintához:

  • 2 tojás
  • 4 teáskanál cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1/2 kávéskanál só
  • 22,5 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 dl tej

Kézi habverővel simára keverjük a tojásokat a cukorral, az olvasztott vajjal és a sóval, hozzáöntjük a sütőporos lisztet és folyamatosan adagoljuk bele a tejet is.
Sűrűn folyós tésztát kapunk, amit érdemes egy csőrös edénybe tölteni, mert ebből könnyű adagolni a sütés során.
Kis lángon felforrósítjuk a palacsintasütőt és tetszés szerinti nagyságú korongokat csurgatunk bele az edényből. Amikor a tésztakorongok felszínén megjelennek a buborékok, már fordíthatjuk is őket. A másik oldalnak elég fél perc sütési idő.
A doboz méreteihez igazodva 4-5 cm átmérőjű kis palacsinták készülnek, ezeket kihűlés után tesszük a nagyobbik rekeszbe, a kis edénybe pedig lekvár kerül.

Tészta forrása: Nigella Lawson

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a teszta fantasztikus! Eddig Jamie receptjet hasznaltam, de ez a legeslegjobb, koszi, Moha :) Carol

Moha írta...

Carol én is így voltam, mint te, Jamie receptje volt eddig, de a kipróbálás után ez győzött:)

Névtelen írta...

Fantasztikus épp most készül!! Hálás köszönet a receptért!! ��

Moha írta...

Nagyon szívesen, többen vagyunk hálásak Nigellának :)

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...