Újabb bento dobozos étel a Kifőztük magazinból, az újság letölthető a weboldalról.
Ezzel a finomsággal szerintem minden gyerek kiegyezik uzsonnaként. Hamar elkészül, hidegen is jó, és a doboz méretéhez illő kis palacsintákat lehet sütni.
A dobozt a Gabroni cég biztosította, az oldalon többféle méretben és formában is találhatunk belőlük!
Hozzávalók nagyjából 20 db 7-8 cm átmérőjű kis palacsintához:
- 2 tojás
- 4 teáskanál cukor
- 3 dkg vaj
- 1/2 kávéskanál só
- 22,5 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 dl tej
Kézi habverővel simára keverjük a tojásokat a cukorral, az olvasztott vajjal és a sóval, hozzáöntjük a sütőporos lisztet és folyamatosan adagoljuk bele a tejet is.
Sűrűn folyós tésztát kapunk, amit érdemes egy csőrös edénybe tölteni, mert ebből könnyű adagolni a sütés során.
Kis lángon felforrósítjuk a palacsintasütőt és tetszés szerinti nagyságú korongokat csurgatunk bele az edényből. Amikor a tésztakorongok felszínén megjelennek a buborékok, már fordíthatjuk is őket. A másik oldalnak elég fél perc sütési idő.
A doboz méreteihez igazodva 4-5 cm átmérőjű kis palacsinták készülnek, ezeket kihűlés után tesszük a nagyobbik rekeszbe, a kis edénybe pedig lekvár kerül.
Tészta forrása: Nigella Lawson
Ez a teszta fantasztikus! Eddig Jamie receptjet hasznaltam, de ez a legeslegjobb, koszi, Moha :) Carol
VálaszTörlésCarol én is így voltam, mint te, Jamie receptje volt eddig, de a kipróbálás után ez győzött:)
VálaszTörlésFantasztikus épp most készül!! Hálás köszönet a receptért!! ��
VálaszTörlésNagyon szívesen, többen vagyunk hálásak Nigellának :)
VálaszTörlés