Oldalak

2013. december 14., szombat

Granola aszalt gyümölcsökkel



Nagyon finom ropogós, fahéjas müzli, tetszés szerinti gyümölcsökkel kiegészítve.

A tálaláshoz a szépséges müzlis tálakat a SütniFőzni webáruház biztosította.

Hozzávalók:

  • 45 dkg nagy szemű zabpehely
  • 35 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg napraforgó mag
  • 10 dkg szezámmag
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál só
  • 20 dkg almapüré ( vagy más gyümölcspüré)
  • 4 teáskanál méz
  • 3 evőkanál kókuszolaj (vagy más semleges ízű olaj)
  • 20 dkg aszalt vörös áfonya
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg mazsola
Nagyobb tálban összekeverjük a zabpelyhet, a mandulát, a napraforgó- és a szezámmagot, a nádcukrot, a fahéjat és a sót.
Botmixerrel pürésítünk 20 dkg tisztított almát 1-2 evőkanál vízzel vagy citromlével.
Kis lábosban takarék lángon összemelegítjük az almapürét, a mézet és a kókuszolajat, majd a tálba öntjük a száraz anyagokhoz, és egy villával nagyon alaposan átforgatjuk. A zabpelyhes keverék legyen mindenhol nedves.
Bekapcsoljuk a sütőt 140 fokra légkeveréses üzemmódban.
Sütőpapírt terítünk két tepsibe, és egyenlően elosztjuk rajtuk a keveréket.
Nagyjából 40 perc alatt aranybarnára sütjük, 10 percenként kivesszük és átkeverjük, hogy egyformán barnuljon mindenhol.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Az aszalt barackot kockára vágjuk, a mazsolával és az áfonyával együtt a müzlihez keverjük.
Jól záródó üvegben tároljuk, egy hónapig biztosan eláll.

Tipp: készülhet más gyümölcspürével is, és az aszalt gyümölcsöket is variálhatjuk.


A recept forrása: Nigella Lawson

2 megjegyzés: