Nagyon finom ropogós, fahéjas müzli, tetszés szerinti gyümölcsökkel kiegészítve.
A tálaláshoz a szépséges müzlis tálakat a SütniFőzni webáruház biztosította.
Hozzávalók:
- 45 dkg nagy szemű zabpehely
- 35 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg napraforgó mag
- 10 dkg szezámmag
- 10 dkg barna nádcukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál só
- 20 dkg almapüré ( vagy más gyümölcspüré)
- 4 teáskanál méz
- 3 evőkanál kókuszolaj (vagy más semleges ízű olaj)
- 20 dkg aszalt vörös áfonya
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg mazsola
Botmixerrel pürésítünk 20 dkg tisztított almát 1-2 evőkanál vízzel vagy citromlével.
Kis lábosban takarék lángon összemelegítjük az almapürét, a mézet és a kókuszolajat, majd a tálba öntjük a száraz anyagokhoz, és egy villával nagyon alaposan átforgatjuk. A zabpelyhes keverék legyen mindenhol nedves.
Bekapcsoljuk a sütőt 140 fokra légkeveréses üzemmódban.
Sütőpapírt terítünk két tepsibe, és egyenlően elosztjuk rajtuk a keveréket.
Nagyjából 40 perc alatt aranybarnára sütjük, 10 percenként kivesszük és átkeverjük, hogy egyformán barnuljon mindenhol.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Az aszalt barackot kockára vágjuk, a mazsolával és az áfonyával együtt a müzlihez keverjük.
Jól záródó üvegben tároljuk, egy hónapig biztosan eláll.
Tipp: készülhet más gyümölcspürével is, és az aszalt gyümölcsöket is variálhatjuk.
A recept forrása: Nigella Lawson
jó kis gasztroajándék! Fel is jegyzem! :)
VálaszTörlésKinga nálunk is ezt kapta az egyik családtag :))
VálaszTörlés