A lányaim kedvence készült először a most megjelent Stahl magazin Csupa csoki különszámából.
Jane Austen forró csokoládéja nagyon finom, nem túl édes, jó választás volt.
A következő amit kipróbálok, a rumos-diós kocka lesz, aztán pedig a panforte, amihez már megvettem az ostyalapokat is.
Minden csokoládérajongónak ajánlom az újságot, kezdők és haladók is nagyon jó recepteket találnak benne. A különszám szerzője Wichmann Anna mestercukrász.
A lap megvehető az újságárusoknál, vagy megrendelhető itt.
Hozzávalók:
- 4 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál cukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 5 dl 3,5 %-os zsírtartalmú tej
- 2 dl habtejszín
- 1/2 vaníliarúd
- 5 dkg étcsokoládé apróra törve
- 2 dl jól behűtött habtejszín
- 1 teáskanál kakaópor
A tűzről levesszük, hozzáadjuk a csokoládét és tovább keverjük, amíg bele nem olvad.
Az italt poharakba töltjük és a keményre vert tejszínhabbal koronázzuk, kevés kakaóport is szórunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése