Oldalak

2013. december 6., péntek

Jane Austen forró csokoládéja a Stahl magazin különszámából





A lányaim kedvence készült először a most megjelent Stahl magazin Csupa csoki különszámából.
Jane Austen forró csokoládéja nagyon finom, nem túl édes, jó választás volt.
A következő amit kipróbálok, a rumos-diós kocka lesz, aztán pedig a panforte, amihez már megvettem az ostyalapokat is.
Minden csokoládérajongónak ajánlom az újságot, kezdők és haladók is nagyon jó recepteket találnak benne. A különszám szerzője Wichmann Anna mestercukrász.

A lap megvehető az újságárusoknál, vagy megrendelhető itt.

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 5 dl 3,5 %-os zsírtartalmú tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 vaníliarúd
  • 5 dkg étcsokoládé apróra törve
a tetejére:

  • 2 dl jól behűtött habtejszín
  • 1 teáskanál kakaópor
A kakaóport, a cukrot és a fahéjat elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait is, aztán kézi habverővel kevergetve mérsékelt tűzön összeforraljuk.
A tűzről levesszük, hozzáadjuk a csokoládét és tovább keverjük, amíg bele nem olvad.
Az italt poharakba töltjük és a keményre vert tejszínhabbal koronázzuk, kevés kakaóport is szórunk rá.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése