Gyors és finom gyümölcsleves készült a gabonatejfőzőben, hidegen és melegen is fogyasztható.
Cukor-, glutén- és tejmentes.
Ha a sűrítéshez kókuszt használunk, akkor a paleo étkezésbe illeszthető.
A gabonatejfőző automatát itt lehet megvásárolni.
Hozzávalók
- 4 közepes alma
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 1 mérőpohár rizs vagy kókuszreszelék
- kb. 7 dl mandulatej
a tálaláshoz:
- szeletelt mandula
- 1 alma vagy más friss/fagyasztott gyümölcs
Meghámozzuk és kimagozzuk az almákat, majd nagyon apró kockákra vágva a gabonatejfőzőbe tesszük. Belerakjuk a többi hozzávalót is, felöntjük mandulatejjel a maximum jelzésig, és elindítjuk a Full bean milk programot.
A gép kb. 30 perc alatt elkészíti a levest.
Levesestálba öntjük, és tetszés szerint melegen vagy kihűtve tálaljuk.
A tetejét megszórhatjuk pirított, szeletelt mandulával, vagy levesbetétként tehetünk bele felkockázott almát.
Tipp: nagyon jóízű alapleves készül így, tálaláskor bármilyen más, karakteresebb gyümölccsel kiegészíthető. Télen bátran használhatunk fagyasztott málnát, ribizlit, meggyet vagy vegyes gyümölcsöt is.
Mandulatej készítése a gabonatejfőzővel:
A gépbe teszünk 8-10 dkg blansírozott mandulát, 1 evőkanál nyírfacukrot és annyi vizet, hogy a maximum jelzésig érjen. Elindítjuk a Full bean milk programot, majd az elkészült mandulatejet sűrű szitán átszűrjük. A szitában maradt mandulapépet jól kinyomkodjuk, és kis dobozban a fagyasztóba tesszük. Felhasználására majd hozok még recepteket.