Bento dobozos uzsonna a Kifőztük magazinból, az újság ingyenesen letölthető az oldalról.
Csirkemellsaláta és friss zöldségek kerültek a dobozba.
A dobozt a Gabroni cég biztosította, az oldalon többféle méretben és formában is találhatunk belőlük!
Hozzávalók
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 2 evőkanál vaj
- 15 dkg morzsolt, főtt kukorica
- 1 kisebb alma
- 1 (piros) kaliforniai paprika
- 2-3 savanyú uborka
- 2 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- só
- őrölt bors
- aprított petrezselyemzöld
a másik rekeszbe:
- fehér retek
- uborka
- sárgarépa
Megmossuk és négy darabba vágjuk a csirkemellfilét. Sózzuk, majd kevés vajban megsütjük, hűlni hagyjuk.
A megtisztított almát, uborkát és paprikát apró kockára vágjuk.
Mártást készítünk a majonézből és a tejfölből, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemzölddel.
Mártást készítünk a majonézből és a tejfölből, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemzölddel.
A sült csirkehúst nagyobb kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt a mártásba keverjük.
Ez kerül a kisebb rekeszbe, a doboz másik részébe tisztított, hasábokra vágott zöldségeket teszünk.
A saláta két napra is elosztható, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése