2014. január 16., csütörtök

Bento box - bento doboz 17: csirkemellsaláta


Bento dobozos uzsonna a Kifőztük magazinból, az újság ingyenesen letölthető az oldalról.

Csirkemellsaláta és friss zöldségek kerültek a dobozba.


A dobozt a Gabroni cég biztosította, az oldalon többféle méretben és formában is találhatunk belőlük!

Hozzávalók
  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 2 evőkanál vaj
  • 15 dkg morzsolt, főtt kukorica
  • 1 kisebb alma
  • 1 (piros) kaliforniai paprika
  • 2-3 savanyú uborka
  • 2 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • őrölt bors
  • aprított petrezselyemzöld


a másik rekeszbe:
  • fehér retek
  • uborka
  • sárgarépa



Megmossuk és négy darabba vágjuk a csirkemellfilét. Sózzuk, majd kevés vajban megsütjük, hűlni hagyjuk.
A megtisztított almát, uborkát és paprikát apró kockára vágjuk.
Mártást készítünk a majonézből és a tejfölből, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemzölddel.
A sült csirkehúst nagyobb kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt a mártásba keverjük.
Ez kerül a kisebb rekeszbe, a doboz másik részébe tisztított, hasábokra vágott zöldségeket teszünk.


A saláta két napra is elosztható, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...