Oldalak

2014. április 17., csütörtök

Húsvéti tojáskosárkák



A húsvéti hidegtálra érdemes elkészíteni, a recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban, az újság letölthető az oldalról!

Hozzávalók 
  • 8 tojás
  • 1 piros színű paprika
  • 2-3 db retek
  • 3-4 szál újhagyma
  • snidling 
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors
  • néhány evőkanál majonéz
  • a tálaláshoz petrezselyemzöld szárak

Keményre főzzük a tojásokat nagyjából 10-12 perc alatt, majd hideg vizet engedünk rájuk és megtisztítjuk őket.
Apró kockára vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a snidlinget és a petrezselyemzöldet, ez utóbbiból félreteszünk 2 evőkanálnyit. 
Levágjuk a tojások felső részét, óvatosan kiszedjük a sárgáját is, majd ezeket is felkockázzuk, elmorzsoljuk, és elvegyítjük a zöldségekkel.
Az egészet sózzuk, borsozzuk és kevés majonézzel krémesre keverjük.
A tojáskosárkák peremét bevizezzük, majd belenyomjuk az aprított petrezselyemzöldbe. Megtöltjük a tojáskrémmel őket, és egy-egy hajlított petrezselyemszárból fület készítünk rájuk.
Tálalásig hűtőben tartjuk, fóliával fedve.

10 megjegyzés:

  1. De szépek! Üde színfolt az asztalon! :)

    VálaszTörlés
  2. Áldott Húsvétot kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  3. Edit köszönöm, igen, egy picit más, mint a megszokott!

    Kriszti nagyon köszönöm, nektek is viszont kívánom!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon mutatós tojáskák! Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Piroska, nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Lucia köszönöm, áldott húsvétot kívánok neked is!

    VálaszTörlés