A húsvéti hidegtálra érdemes elkészíteni, a recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban, az újság letölthető az oldalról!
Hozzávalók
- 8 tojás
- 1 piros színű paprika
- 2-3 db retek
- 3-4 szál újhagyma
- snidling
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
- néhány evőkanál majonéz
- a tálaláshoz petrezselyemzöld szárak
Keményre főzzük a tojásokat nagyjából 10-12 perc alatt, majd hideg vizet engedünk rájuk és megtisztítjuk őket.
Apró kockára vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a snidlinget és a petrezselyemzöldet, ez utóbbiból félreteszünk 2 evőkanálnyit.
Levágjuk a tojások felső részét, óvatosan kiszedjük a sárgáját is, majd ezeket is felkockázzuk, elmorzsoljuk, és elvegyítjük a zöldségekkel.
Az egészet sózzuk, borsozzuk és kevés majonézzel krémesre keverjük.
A tojáskosárkák peremét bevizezzük, majd belenyomjuk az aprított petrezselyemzöldbe. Megtöltjük a tojáskrémmel őket, és egy-egy hajlított petrezselyemszárból fület készítünk rájuk.
Tálalásig hűtőben tartjuk, fóliával fedve.
De szépek! Üde színfolt az asztalon! :)
VálaszTörlésÁldott Húsvétot kívánok Neked!
VálaszTörlésEdit köszönöm, igen, egy picit más, mint a megszokott!
VálaszTörlésKriszti nagyon köszönöm, nektek is viszont kívánom!
Nagyon mutatós tojáskák! Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
VálaszTörlésKedves Piroska, nagyon köszönöm!
VálaszTörlésGyonyoru!!! <3
VálaszTörlésKöszönöm Lucia!
VálaszTörlésKellemes es aldott Husveti unnepeket!!!
TörlésKellemes es aldott Husveti unnepeket!!!
TörlésLucia köszönöm, áldott húsvétot kívánok neked is!
VálaszTörlés