Ez a leves gyorsan elkészül, ideális a nagy nyári melegben!
A recept a Kifőztük oldalán is megtalálható, az aktuális újság pedig ingyenesen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók:
- 1-1,5 l 100%-os narancslé (vagy baracklé)
- 4 dl tejszín
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- kevés cukor
- friss gyümölcsök vegyesen (ribizli, őszibarack, sárgabarack, szeder, málna, sárgadinnye)
- citromfűlevél
A narancslét elkeverjük a tejszínnel, ízesítjük kevés cukorral, őrölt fahéjjal és vaníliával.
A gyümölcsöket tisztítás és mosás után óvatosan a levesbe keverjük, majd az egészet hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Tálalásnál díszíthetjük citromfűlevéllel.
Tipp: friss gyümölcsökből bármi kerülhet bele, ezek hiányában lehet fagyasztott, vagy befőtt gyümölcsökkel kiegészíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése