Oldalak

2014. június 10., kedd

Gyümölcsleves főzés nélkül





Ez a leves gyorsan elkészül, ideális a nagy nyári melegben! 
A recept a Kifőztük oldalán is megtalálható, az aktuális újság pedig ingyenesen letölthető a weboldalról.

Hozzávalók:

  • 1-1,5 l 100%-os narancslé (vagy baracklé)
  • 4 dl tejszín
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • kevés cukor
  • friss gyümölcsök vegyesen (ribizli, őszibarack, sárgabarack, szeder, málna, sárgadinnye)
  • citromfűlevél

A narancslét elkeverjük a tejszínnel, ízesítjük kevés cukorral, őrölt fahéjjal és vaníliával. 
A gyümölcsöket tisztítás és mosás után óvatosan a levesbe keverjük, majd az egészet hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Tálalásnál díszíthetjük citromfűlevéllel.

Tipp:  friss gyümölcsökből bármi kerülhet bele, ezek hiányában lehet fagyasztott, vagy befőtt gyümölcsökkel kiegészíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése