2014. július 16., szerda

Amaréna meggy





Ez a recept is megjelent a júliusi Kifőztük magazinban, az újság ingyenesen letölthető az oldalról!

Hozzávalók
  • 1 kg kimagozott meggy
  • 80 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál színtelen mandulaaroma
A hozzávalókat nagyobb tálban összekeverjük, hűvös helyen állni hagyjuk. 
Gyakran átkeverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Amikor ez megtörtént, zárható üvegekbe szedjük és felhasználásig a hűtőben tároljuk.
Ha gyerekek nem esznek belőle, akkor kiegészíthetjük 1 dl rummal vagy konyakkal is.
Fagylaltokra, süteményekbe használjuk ízesítőként.

Tipp: ha nem kapunk friss meggyet, akkor fagyasztottból is elkészíthető ez a különleges csemege.

4 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Már le érett a meggy...Viszont jön a szilva...Abból? Nagyon fincsi lehet!

Moha írta...

Kriszti igazad van, a szilvához is passzol a mandula és a fahéj íze, jó ötlet!

ILDIKO írta...

Szia MOHAM!

Talaltam egy aranyos sutis blogot.

http://ohsugareventplanning.blogspot.nl/search/label/shells

Szia! ILDIKO

Moha írta...

Szia Ildikó, ezt ismerem, nagyon jó dolgok vannak nála!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...