Oldalak

2014. július 16., szerda

Amaréna meggy





Ez a recept is megjelent a júliusi Kifőztük magazinban, az újság ingyenesen letölthető az oldalról!

Hozzávalók
  • 1 kg kimagozott meggy
  • 80 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál színtelen mandulaaroma
A hozzávalókat nagyobb tálban összekeverjük, hűvös helyen állni hagyjuk. 
Gyakran átkeverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Amikor ez megtörtént, zárható üvegekbe szedjük és felhasználásig a hűtőben tároljuk.
Ha gyerekek nem esznek belőle, akkor kiegészíthetjük 1 dl rummal vagy konyakkal is.
Fagylaltokra, süteményekbe használjuk ízesítőként.

Tipp: ha nem kapunk friss meggyet, akkor fagyasztottból is elkészíthető ez a különleges csemege.

4 megjegyzés:

  1. Már le érett a meggy...Viszont jön a szilva...Abból? Nagyon fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  2. Kriszti igazad van, a szilvához is passzol a mandula és a fahéj íze, jó ötlet!

    VálaszTörlés
  3. Szia MOHAM!

    Talaltam egy aranyos sutis blogot.

    http://ohsugareventplanning.blogspot.nl/search/label/shells

    Szia! ILDIKO

    VálaszTörlés
  4. Szia Ildikó, ezt ismerem, nagyon jó dolgok vannak nála!

    VálaszTörlés