Ez a recept is megjelent a júliusi Kifőztük magazinban, az újság ingyenesen letölthető az oldalról!
Hozzávalók
- 1 kg kimagozott meggy
- 80 dkg kristálycukor
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál színtelen mandulaaroma
A hozzávalókat nagyobb tálban összekeverjük, hűvös helyen állni hagyjuk.
Gyakran átkeverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Amikor ez megtörtént, zárható üvegekbe szedjük és felhasználásig a hűtőben tároljuk.
Ha gyerekek nem esznek belőle, akkor kiegészíthetjük 1 dl rummal vagy konyakkal is.
Fagylaltokra, süteményekbe használjuk ízesítőként.
Tipp: ha nem kapunk friss meggyet, akkor fagyasztottból is elkészíthető ez a különleges csemege.
Már le érett a meggy...Viszont jön a szilva...Abból? Nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésKriszti igazad van, a szilvához is passzol a mandula és a fahéj íze, jó ötlet!
VálaszTörlésSzia MOHAM!
VálaszTörlésTalaltam egy aranyos sutis blogot.
http://ohsugareventplanning.blogspot.nl/search/label/shells
Szia! ILDIKO
Szia Ildikó, ezt ismerem, nagyon jó dolgok vannak nála!
VálaszTörlés