Oldalak

2014. július 2., szerda

Kakaós csiga



Finom puha csigák, a recept megtalálható a Kifőztük magazinban is. 
Az újság ingyen letölthető a weboldalról!

Hozzávalók 16 csigához

a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 3 evőkanál burgonyapehely
  • 1 tojás
  • 3,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl olaj
a töltelékhez:
  • 10 dkg porcukor
  • 3 púpozott evőkanál kakaópor
  • olaj
a locsoláshoz:
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál vaj

Lágyabb kelt tésztát készítünk a hozzávalókból, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A töltelékhez összekeverjük a cukrot a kakaóporral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 70 x 30 cm-es téglalapra nyújtjuk, bőven megkenjük olajjal és rászitáljuk a cukros kakaót.
A hosszabb oldalán kezdve feltekerjük, 16 részre vágjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a csigákat, letakarva kelesztjük kb. 30 percig. A kelesztés félidejében bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra légkeveréssel. A megkelt csigákat 15 percig sütjük, ezalatt felforrósítjuk a tejet a vajjal.
Kivesszük a tepsit a sütőből és a tejet egy evőkanállal a csigákra locsoljuk. Visszatesszük még 5 percre sülni őket, majd a tepsin hagyjuk kihűlni a csigákat.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Moha!
    Megsütöttem a kakaós csigát..Hmm..Nagyon puha,foszlós tésztája van ennek a finomságnak!Mutatós,nem folyik ki belőle a kakaó..Egyszóval tökéletes!!Köszönöm szépen ezt a kitűnő receptet!!(Én pici sót is tettem a tésztájába.)
    Szóval nagyon örülök,hogy elkészítettem..Jövök Hozzád máskor is!!! :)
    Üdvözlettel:Mártus.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mártus!

    Örülök, hogy jól sikerült a csiga és ízlett is! Sót én is szoktam bele tenni, amikor épp eszembe jut, de őszintén szólva nem érzek különbséget az ízében.
    Szeretettel látlak, próbálj ki több receptet is!

    VálaszTörlés