Finom puha csigák, a recept megtalálható a Kifőztük magazinban is.
Az újság ingyen letölthető a weboldalról!
Hozzávalók 16 csigához
a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 3 evőkanál burgonyapehely
- 1 tojás
- 3,5 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 dl olaj
a töltelékhez:
- 10 dkg porcukor
- 3 púpozott evőkanál kakaópor
- olaj
a locsoláshoz:
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál vaj
Lágyabb kelt tésztát készítünk a hozzávalókból, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A töltelékhez összekeverjük a cukrot a kakaóporral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 70 x 30 cm-es téglalapra nyújtjuk, bőven megkenjük olajjal és rászitáljuk a cukros kakaót.
A hosszabb oldalán kezdve feltekerjük, 16 részre vágjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a csigákat, letakarva kelesztjük kb. 30 percig. A kelesztés félidejében bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra légkeveréssel. A megkelt csigákat 15 percig sütjük, ezalatt felforrósítjuk a tejet a vajjal.
Kivesszük a tepsit a sütőből és a tejet egy evőkanállal a csigákra locsoljuk. Visszatesszük még 5 percre sülni őket, majd a tepsin hagyjuk kihűlni a csigákat.
Kedves Moha!
VálaszTörlésMegsütöttem a kakaós csigát..Hmm..Nagyon puha,foszlós tésztája van ennek a finomságnak!Mutatós,nem folyik ki belőle a kakaó..Egyszóval tökéletes!!Köszönöm szépen ezt a kitűnő receptet!!(Én pici sót is tettem a tésztájába.)
Szóval nagyon örülök,hogy elkészítettem..Jövök Hozzád máskor is!!! :)
Üdvözlettel:Mártus.
Kedves Mártus!
VálaszTörlésÖrülök, hogy jól sikerült a csiga és ízlett is! Sót én is szoktam bele tenni, amikor épp eszembe jut, de őszintén szólva nem érzek különbséget az ízében.
Szeretettel látlak, próbálj ki több receptet is!