Ez a pite is megjelent a Kifőztük magazinban, az újság ingyenesen letölthető az oldalról.
A gyönyörű rózsás emeletes tálaló a SütniFőzni konyhafelszerelési webáruházból érkezett.
Hozzávalók 30 x 35 cm-es tepsihez
a tésztához:
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 8 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 dl olaj
- 1 tojás
a töltelékhez:
- 1 kg magozott meggy
- 4 dl víz
- 60 g étkezési keményítő
- kevés cukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
a tetejére:
- 1 tojás
- porcukor
A tészta hozzávalóiból lágy kelt tésztát dagasztunk, letakarva duplájára kelesztjük.
Ezalatt a meggyet 3 dl vízzel, kevés cukorral és a fahéjjal kis lángon párolni kezdjük. Kikeverjük a maradék 1 dl vízben a keményítőt, és a meggyhez öntjük, folytonos keveréssel besűrítjük és kihűtjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elfelezzük, és a tepsi méretére vágott sütőpapíron kinyújtjuk az egyik részt. Belehúzzuk a tepsibe, elosztjuk rajta a tölteléket. A másik lapot is kinyújtjuk és rátesszük a töltelékre. (legegyszerűbb egy erősebb lisztezett kartonon méretre nyújtani, majd erről rácsúsztatni a meggyre)
Megkenjük a sütemény tetejét egy felvert tojással, megszurkáljuk több helyen villával, majd bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra, alsó-felső sütésmódban.
Amíg a sütő bemelegszik, még kelni hagyjuk a pitét, majd 30-35 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálalás előtt kockára vágjuk. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése