Ez a recept megjelent a szeptemberi Kifőztük magazinban is, az újság ingyen letölthető a weboldalról.
A sütőtálat a SütniFőzni Konyhafelszerelési webáruház biztosította.
Hozzávalók 2-3 főre
- 3-4 db krumpli
- 1 közepes méretű cukkini
- 4 paradicsom
- 25 dkg mozzarella
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- friss vagy szárított fűszerek: oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű
- só, frissen őrölt bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
A megtisztított krumplit fél centi vastag szeletekre vágva forrásban lévő sós vízbe tesszük, és 5-6 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, légkeveréssel.
Hasonló szeletekre vágjuk a cukkinit, a paradicsomot és a mozzarellát is, majd mindegyiket sózzuk, borsozzuk, és lerakjuk egy tűzálló tálba.
Belekeverjük az olívaolajba a fűszereket és a zúzott fokhagymát, meglocsoljuk vele a zöldségeket.
15-20 percig sütjük.
Tálalhatjuk önálló ételként friss kenyérrel, vagy köretként hús mellé.