Oldalak

2014. szeptember 1., hétfő

Barackos-mascarponés pite




A pite receptje az augusztusi Kifőztükben jelent meg, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.


Hozzávalók 30 cm átmérőjű piteformához

az alaphoz:
  • 40 dkg zabpehelykeksz finomra őrölve
  • 20 dkg olvasztott vaj 
  • 1 púpozott teáskanál kakaópor
a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl habtejszín alaposan behűtve
  • 2 teáskanál porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag Dr. Oetker Zselatin fix
a barackos réteghez:
  • 10 közepes nektarin 
a zseléhez: 
  • 5 dl sárgabaracklé
  • 1 citrom leve
  • 1-2 teáskanál cukor
  • 15 g zselatin

Először a zselét készítjük el, 2 dl baracklét öntünk egy lábosban a zselatinra, majd folytonos kevergetéssel kis lángon feloldjuk benne. Hozzáöntjük a maradék barackléhez, a citromlével, cukorral ízesítjük, hűlni hagyjuk.
Villával összedolgozzuk a kekszet a vajjal és a kakaóporral, majd belenyomkodjuk a piteformába úgy, hogy oldalt is fedje azt. Hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
Habbá verjük a tejszínt a zselatin fix hozzáadásával, majd belekeverjük a mascarponét, a citromlét és végül a cukrot is.
A kekszes alapra simítjuk a krémet és kör alakban kirakjuk a cikkekre vágott barackkal. 15-20 percre hűtőbe tesszük. Ezután óvatosan rákanalazzuk a kihűlt barackzselét és legalább 3-4 órára visszarakjuk hűtőbe.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós süti készítettél! :) Kipróbálom majd!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, remélem ízleni fog!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Moha!
    Gyönyörű ez a torta! Azt szeretném kérdezni,hogy a 2 habtejszin az 2x 2dl akar lenni,ugye? Köszönöm. Timi.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Timi,köszönöm, igen, az 4 dl, máris javítom!

    VálaszTörlés