A pite receptje az augusztusi Kifőztükben jelent meg, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 30 cm átmérőjű piteformához
az alaphoz:
- 40 dkg zabpehelykeksz finomra őrölve
- 20 dkg olvasztott vaj
- 1 púpozott teáskanál kakaópor
a krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín alaposan behűtve
- 2 teáskanál porcukor
- 1 citrom leve
- 1 csomag Dr. Oetker Zselatin fix
a barackos réteghez:
- 10 közepes nektarin
a zseléhez:
- 5 dl sárgabaracklé
- 1 citrom leve
- 1-2 teáskanál cukor
- 15 g zselatin
Először a zselét készítjük el, 2 dl baracklét öntünk egy lábosban a zselatinra, majd folytonos kevergetéssel kis lángon feloldjuk benne. Hozzáöntjük a maradék barackléhez, a citromlével, cukorral ízesítjük, hűlni hagyjuk.
Villával összedolgozzuk a kekszet a vajjal és a kakaóporral, majd belenyomkodjuk a piteformába úgy, hogy oldalt is fedje azt. Hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
Habbá verjük a tejszínt a zselatin fix hozzáadásával, majd belekeverjük a mascarponét, a citromlét és végül a cukrot is.
A kekszes alapra simítjuk a krémet és kör alakban kirakjuk a cikkekre vágott barackkal. 15-20 percre hűtőbe tesszük. Ezután óvatosan rákanalazzuk a kihűlt barackzselét és legalább 3-4 órára visszarakjuk hűtőbe.
Nagyon mutatós süti készítettél! :) Kipróbálom majd!
VálaszTörlésKöszönöm, remélem ízleni fog!
VálaszTörlésKedves Moha!
VálaszTörlésGyönyörű ez a torta! Azt szeretném kérdezni,hogy a 2 habtejszin az 2x 2dl akar lenni,ugye? Köszönöm. Timi.
Kedves Timi,köszönöm, igen, az 4 dl, máris javítom!
VálaszTörlés