Ez a recept is megjelent az októberi Kifőztük magazinban, az újság ingyen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 9 db kb. 20 cm átmérőjű tortillához
- 25 dkg Naturbit gm tortilla lisztkeverék
- 7 g Haas porélesztő
- 1 púpozott kávéskanál só
- 250 ml víz
- 2 evőkanál olaj
a nyújtáshoz rizsliszt
a töltelékhez:
- 20-25 dkg szeletelt Gála csemege sonka
- 25 dkg Tolle trappista sajt vékonyra szeletelve
- Univer majonéz
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 fej fodros saláta
Nagyobb tálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, majd rizsliszttel meghintett deszkán átgyúrjuk, és 9 db, egyenként kb. 60 g-os gombócra osztjuk.
Minden gombócot vékony kör alakra nyújtunk, nagyjából 20 cm átmérőjűre. Közben szárazon felforrósítunk egy serpenyőt közepes lángon, és az első lapot beletesszük, oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük.
Tálcára csúsztatjuk, konyharuhával letakarjuk. Így járunk el az összes lappal. A tálcán lehetnek egymáson is a lapok, a lényeg a takarás, hogy a gőztől puhák maradjanak.
A serpenyőből minden lap után egy papírtörlővel seperjük ki a rizslisztet, mert megég benne.
Megtisztítjuk és hosszabb csíkokra vágjuk a sárgarépákat, majd forrásban lévő sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, papírtörlőn hagyjuk kihűlni.
Megmossuk a salátaleveleket és papírtörlőn lecsepegtetjük őket.
A tortilla lapokat megkenjük majonézzel, salátát és sárgarépa csíkokat teszünk rá, erre pedig sonkát és sajtot. Feltekerjük a tésztát és tetszés szerinti méretűre vágva tesszük a bento dobozba.
A kis edénykében vihetünk hozzá kedvenc mártásunkból.
Ha hosszúkás dobozunk van, a tekercsek maradhatnak egyben is, tekerjük egy darab zsírpapírba őket, így kerüljenek egymás mellé.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése