A recept megjelent a szeptemberi Kifőztük magazinban, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról!
Hozzávalók 30 cm átmérőjű formához
a tésztához
- 30 dkg Schar Mix C gluténmentes liszt
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 1/2 zacskó gluténmentes sütőpor
- 15 dkg hideg vaj
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál tejföl
- rizsliszt a nyújtáshoz
a töltelékhez:
A villanysütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésre.
Kézi habverővel simára keverjük a tojásokat a cukorral és a keményítővel, majd a tejföllel és az ízesítőkkel is. A masszát a tésztára töltjük, kirakjuk a negyedelt szilvával és 30-40 perc alatt megsütjük a pitét. A töltelék közepét figyeljük: ha ott megszilárdult, készen van a sütemény.
Kihűlés után hűtőbe tesszük, így lehet majd szépen vágni.
- 3 tojás
- 5-10 dkg cukor
- 5 dkg kukoricakeményítő
- 45 dkg tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 40 dkg dkg magozott szilva
A villanysütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésre.
Kézi habverővel simára keverjük a tojásokat a cukorral és a keményítővel, majd a tejföllel és az ízesítőkkel is. A masszát a tésztára töltjük, kirakjuk a negyedelt szilvával és 30-40 perc alatt megsütjük a pitét. A töltelék közepét figyeljük: ha ott megszilárdult, készen van a sütemény.
Kihűlés után hűtőbe tesszük, így lehet majd szépen vágni.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése