Finom ropogós keksz, érdemes kipróbálni!
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
A kekszes dobozt a SütniFőzni konyhafelszerelési webáruház biztosította.
Hozzávalók
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg lágy sötétbarna nádcukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 20 dkg Provena gm zabliszt
- 10 dkg rizsliszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg étcsokoládé lencse
Habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliakivonattal, majd hozzáadjuk a tojást és a sárgáját is. A liszteket elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, majd beledolgozzuk a vajas keverékbe.
Fakanállal beleforgatjuk a csokoládélencsét is, majd a keksztésztát hűtőbe tesszük néhány órára, de lehet egész éjszakára is.
Másnap bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra alsó-felső sütésmódban. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a tésztából és egymástól jó ujjnyi távolságra tesszük őket a tepsibe.
12-15 perc alatt sül meg egy adag. A sütési idővel lehet szabályozni, hogy mennyire legyen ropogós a keksz.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.