Ez a recept is megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról!
Hozzávalók 38 x 25 cm-es tepsihez
- 1 kg túró
- 25 dkg tejföl
- 20 dkg puha vaj
- 5 dkg Diawellness 1:4 édesítő
- 6 tojás
- 2 kezeletlen citrom
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 10 dkg kukoricakeményítő
a tepsihez:
vaj és rizsliszt
Habosra verjük a vajat az édesítővel, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citromok kifacsart levét, lereszelt héját, valamint a vaníliarúd belsejét. Belekeverjük a túrót, a tejfölt és a keményítőt is.
Ha a túró nagyon szemcsés, akkor átdolgozhatjuk a masszát botmixerrel, így krémesebb lesz a végeredmény. Tapadásmentes vagy vajjal kikent, rizsliszttel szórt tepsibe töltjük a túrókrémet, és 175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésmódban nagyjából 1 órán át sütjük. Amikor már a sütemény közepe sem remegős, akkor készen van.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük, így szépen vágható lesz.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
A tálaláshoz a tányért a SütniFőzni konyhafelszerelési webáruház biztosította.
8 megjegyzés:
Már régóta felvetődött bennem egy kérdés, de most hogy jön a mézeskalácsszezon fel is tenném. Hogy csinálod, hogy a te mézeskalács figuráid, adventi koszorúid olyan szép laposak? Az enyémek mindig felpúposodnak a közepükön. Nem nagyon, de olyan domborúak és a máz kicsit megfolyik rajtuk. Mitől lesz szép egyenes? Ne tegyek bele sütőport/szódabikarbónát? (Igazából én csak díszítésnek és nem enni sütöm ezeket.)
Kevés szódabikarbónát tegyél csak bele, így a mézes nem lesz olyan nagyon púpos.
Nézd meg a leírást itt:
http://www.mohakonyha.hu/2011/04/mezeskalacs-szalvetatartok.html
Köszönöm! Mivel nem esszük meg, gondoltam rá, hogy egyáltalán nem teszek bele szódabikarbónát.
Úgy még nem próbáltam, de elképzelhető hogy jó lesz!
Nagyon szép lett!
Köszönöm, és nagyon finom is!
Kiprobalos turos ;-)
Razana remélem ízleni fog!
Megjegyzés küldése