Oldalak

2014. november 27., csütörtök

Gluténmentes csokoládés keksz



Finom ropogós keksz, érdemes kipróbálni! 

A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.

A kekszes dobozt a SütniFőzni konyhafelszerelési webáruház biztosította.

Hozzávalók
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg lágy sötétbarna nádcukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg Provena gm zabliszt
  • 10 dkg rizsliszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só
  • 10 dkg étcsokoládé lencse

Habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliakivonattal, majd hozzáadjuk a tojást és a sárgáját is. A liszteket elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, majd beledolgozzuk a vajas keverékbe. 
Fakanállal beleforgatjuk a csokoládélencsét is, majd a keksztésztát hűtőbe tesszük néhány órára, de lehet egész éjszakára is.
Másnap bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra alsó-felső sütésmódban. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a tésztából és egymástól jó ujjnyi távolságra tesszük őket a tepsibe.
12-15 perc alatt sül meg egy adag. A sütési idővel lehet szabályozni, hogy mennyire legyen ropogós a keksz.

Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.


3 megjegyzés:

  1. Ez egy tényleg nagyon finom keksz. Nálunk a Mikulásnak készült.:)Rizsliszt helyett kukoricakeményítőt tettem bele, mert csak az volt itthon, és így is tökéletes lett. Köszönöm a receptet, kedves Moha!
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zsuzsa, nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett is! Remélem a Mikulás is elégedett volt:))

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés