Nagyon szeretem a Stahl magazin különszámokat, rengeteg rövid idő alatt elkészülő finomságot találok bennük.
Az őszi számban is így van ez, a tepsis ételek külön kedvenceim, egyben megvan minden.
Desszert ügyben is jó a gyors megoldás, így az első amit elkészítettem az újságból, az a sült tejberizspuding volt.
Nem kellett ügyelni rá, mellette állni, a sütő dolgozott helyettem. A gyerekeim pedig megtoldották a receptet egy ötlettel és barackos gyümölcsrizs lett belőle.
A magazint keressétek az újságosoknál vagy rendeljétek meg Stahl Judit oldalán!
Hozzávalók egy közepes méretű sütőedényhez:
- 5 dl tej
- 5 dl habtejszín
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 4 tojássárgája
- 1 kezeletlen narancs reszelt héja és leve
- 7 dkg cukor ( az eredeti recept 20 dkg cukrot ír, nekem az rengeteg, elég édes lett így is)
- 15 dkg kerek szemű rizs
- 1 nagy konzerv barack (töltő tömeg 470 g)
Alaposan összekeverjük egy kézi habverővel a sütőedényben a barack kivételével az összes hozzávalót. A sütő középső rácsára tesszük az edényt és 75 percig sütjük a rizst.
A sütés vége előtt 10 perccel átkeverjük villával.
Lecsöpögtetjük a barackot és felkockázzuk, majd a langyos vagy hideg rizshez keverjük.
Tipp: jól passzolna a fahéj íze is hozzá, legközelebb teszek bele egy kávéskanálnyit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése