Ez a recept is a decemberi Kifőztük magazinban jelent meg, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
Érdemes megnézni, nagyon sok jó ötletet hoztunk a karácsonyi készülődéshez!
Hozzávalók 4 személyre
a csokoládécsipkéhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- sütőpapír
a csokoládéhabhoz:
- 4 dl habtejszín, alaposan behűtve
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál kakaópor
a díszítéshez:
- cukorgyöngy
- tortadara
- mentalevelek
A krémhez a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tejszínből kemény habot verünk, beleszórjuk a kakaóport. 1/3 részét kézi habverővel a csokoládéhoz forgatjuk, majd óvatosan a maradékot is hozzákeverjük. Lefedve hűtőbe tesszük néhány órára.
A csipke elkészítéséhez először nagyobb lapot vágunk a sütőpapírból, rárajzoljuk a mintát, és megfordítva sima tálcára vagy vágódeszkára tesszük. Ezután gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, zacskóba szedjük, kis lyukat vágunk a sarkán, és megrajzoljuk a minta alapján a csipketányérokat. A tálcával együtt hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé újra meg nem szilárdul.
Tálalás előtt vékony pengéjű késsel leválasztjuk a papírról a csokoládéformákat, és tányérra helyezzük. A habot csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és rózsákat nyomunk belőle a csokoládéra. Tetszés szerint díszíthetjük cukorgyöngyökkel, tortadarával, mentalevelekkel.
1 megjegyzés:
lehet ezt elkészítem karácsonyra, már írom is össze a menüt. ha ti is sokat süttök/főztök az ünnepekre, egy jó MOL kezdeményezés, hogy ne a lefolyóba öntsük az elhasznált olajat. http://glurl.co/b-olaj
Megjegyzés küldése