Ez a recept is a decemberi Kifőztük magazinban jelent meg, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
Nagyon sok karácsonyi recepttel, menüajánlóval és ajándékötlettel készültünk!
Hozzávalók
- 8,5 dkg méz
- 8,5 dkg vaj
- 2 tojás
- 33 dkg Nutrifree Mix per dolci liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 9 g mézesfűszer keverék
- 2 evőkanál citromlé
- kezeletlen citrom és narancs reszelt héja ízlés szerint
a díszítéshez:
- gluténmentes csokoládé
- dió
- mandula
- mazsola
Felmelegítjük a mézet a vajjal, és félretesszük.
Elkeverjük a tojásokat a cukorral, a szódabikarbónával, a fűszerrel, a reszelt héjakkal és a citromlével. Hozzáöntjük a lisztet és a mézes vajat, majd alaposan összedolgozzuk.
Fedeles dobozban hűtőbe tesszük legalább 8 órára.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán néhány mozdulattal átgyúrjuk, 4 cm átmérőjű rudat formázunk belőle.
Bő 1 cm vastag korongokat vágunk le, ezeket gombóccá formáljuk és a sütőpapíros tepsire tesszük, egymástól kétujjnyira.
Nagyjából 15 perc alatt megsütjük a puszedliket és rácson hagyjuk kihűlni őket.
Olvasztott csokoládéval és dióval, mandulával vagy mazsolával díszítjük a mézeseket. Kb. 32 db lesz belőle.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
2 megjegyzés:
Kedves Moha!
Nagyon köszönöm a receptet, fantasztikusan finom mézespuszedlik lettek, nagy sikere van.
Tejmentes margarinnal és Doves Farm liszttel készítettem, és raktam bele egy szűk fél teáskanálnyi xanthan gumit. Angliában élünk, és nem találtam még eddig Nutrifree lisztet, de így is nagyon jól működik.
Bár igaz, hogy a két éves kislányom segítségével készült, ez növeli a finomsági faktort :).
Ildikó
Kedves Ildikó, nagyon örülök, hogy jól sikerült, a Doves Farm lisztekről jót hallottam. A kiskukta segítsége pedig mindig jól jön:)
Megjegyzés küldése