Ez a recept is megjelent a februári Kifőztük magazinban, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
A tálaláshoz a salátás készletet a SütniFőzni.hu konyhafelszerelési webáruház biztosította
Hozzávalók 4-5 személyre
- 25 dkg gluténmentes orsó Molnár tészta
- 3 pár virsli
- 30 dkg főtt kukorica
- 4-5 savanykás alma
- 15 dkg csemegeuborka
- 15 dkg sajt
- 40 dkg majonéz
- 80 dkg tejföl
- só, frissen őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát, az újraforrástól számított 6 perc alatt, majd leszűrjük és 2 evőkanál olajjal átkeverve hűlni hagyjuk, ez megakadályozza az összetapadást.
Mártást keverünk egy nagyobb tálban a majonézből, a tejfölből és a fűszerekből. Apró kockára vágjuk a sajtot, az uborkát és az almát, a mártáshoz adjuk a kukoricával együtt. A virslit felkarikázzuk és a közben kihűlt tésztával együtt szintén a mártásba keverjük. Lefedve 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése