Oldalak

2015. február 17., kedd

Majonézes tésztasaláta gluténmentesen




Ez a recept is megjelent a februári Kifőztük magazinban, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.


A tálaláshoz a salátás készletet a SütniFőzni.hu konyhafelszerelési webáruház biztosította


Hozzávalók 4-5 személyre
  • 25 dkg gluténmentes orsó Molnár tészta
  • 3 pár virsli
  • 30 dkg főtt kukorica
  • 4-5 savanykás alma
  • 15 dkg csemegeuborka 
  • 15 dkg sajt
  • 40 dkg majonéz
  • 80 dkg tejföl
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva

Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát, az újraforrástól számított 6 perc alatt, majd leszűrjük és 2 evőkanál olajjal átkeverve hűlni hagyjuk, ez megakadályozza az összetapadást.

Mártást keverünk egy nagyobb tálban a majonézből, a tejfölből és a fűszerekből. Apró kockára vágjuk a sajtot, az uborkát és az almát, a mártáshoz adjuk a kukoricával együtt. A virslit felkarikázzuk és a közben kihűlt tésztával együtt szintén a mártásba keverjük. Lefedve 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése