2015. március 6., péntek

Bento box - bento doboz 19: narancsos-diós kínaikel-saláta



Folytatódik a bento box sorozat a blogon és a Kifőztük magazinban is. Az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.


Hozzávalók 5-6 személyre
  • 1 kisebb kínai kel
  • 4 nagyobb narancs
  • 2 nagy marék dió
  • 60-80 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg tejföl
  • 1/2 narancs leve
  • őrölt bors
  • kevés méz ízlés szerint

Kis kockákra vágjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olajon hirtelen megpirítjuk és megsütjük. Félretesszük hűlni.
Leveleire szedjük a kínai kelt, megmossuk, csíkokra vágjuk, nagyobb salátástálba tesszük.
Meghámozzuk a narancsokat, felkockázzuk, az eltördelt dióval és a hússal együtt ez is a tálba kerül.
Az öntethez elkeverjük a tejfölt a narancslével, sóval, borssal, kevés mézzel ízesítjük, és összeforgatjuk a salátával.
Tálalhatjuk rögtön, nem szükséges állni hagyni.


Tipp: kevesebb öntettel készítve vagy az öntetet külön mellé adva nagyon jó bento dobozos ennivaló iskolába, munkahelyre. Így csak az étkezés előtt keverjük össze az öntettel.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...