Folytatódik a bento box sorozat a blogon és a Kifőztük magazinban is. Az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 5-6 személyre
- 1 kisebb kínai kel
- 4 nagyobb narancs
- 2 nagy marék dió
- 60-80 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg tejföl
- 1/2 narancs leve
- só
- őrölt bors
- kevés méz ízlés szerint
Kis kockákra vágjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olajon hirtelen megpirítjuk és megsütjük. Félretesszük hűlni.
Leveleire szedjük a kínai kelt, megmossuk, csíkokra vágjuk, nagyobb salátástálba tesszük.
Meghámozzuk a narancsokat, felkockázzuk, az eltördelt dióval és a hússal együtt ez is a tálba kerül.
Az öntethez elkeverjük a tejfölt a narancslével, sóval, borssal, kevés mézzel ízesítjük, és összeforgatjuk a salátával.
Tálalhatjuk rögtön, nem szükséges állni hagyni.
Tipp: kevesebb öntettel készítve vagy az öntetet külön mellé adva nagyon jó bento dobozos ennivaló iskolába, munkahelyre. Így csak az étkezés előtt keverjük össze az öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése