Oldalak

2015. március 19., csütörtök

Gyümölcssaláta kókusztejszínnel




A recept a márciusi Kifőztük magazinban is megjelent, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.

A salátás készlet a Sütnifőzni webáruházból származik.


Hozzávalók 6-8 személyre
  • 5 narancs
  • 2 banán
  • 4 nagy kivi
  • 2 alma
  • 1 friss ananász
  • 2 dl jól behűtött Cocomas kókusztejszín
  • 1 vegyszermentes citrom leve és reszelt héja
  • 1-2 evőkanál kókuszcukor


Megtisztítjuk és feldaraboljuk a gyümölcsöket, nagyobb tálba tesszük valamennyit. Tetszés szerinti mennyiségű vízzel és a citrom levével felöntjük, majd kevés kókuszcukorral ízesítjük a salátát. Ezután 1/2 órát állni hagyjuk.
Tálalás előtt a jól behűtött kókusztejszínt mélyhűtőbe rakjuk 10-15 percre, majd robotgéppel habbá verjük.
A tálkákba adagolt gyümölcssaláta tetejére 1-2 evőkanál habot szedünk, és megszórjuk reszelt citromhéjjal.

Tipp: ha konzerv ananászt használunk, annak a levét is a tálba öntjük a citromlével együtt. Víz helyett tehetünk bele 100%-os gyümölcslevet, így azonnal kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése