Ez a recept is a Kifőztük magazin februári számában jelent meg, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 5 személyre (26 x 26 cm-es tűzálló tálhoz)
a húsos raguhoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 darabolt paradicsom-konzerv (240 g töltőtömeg / db)
- só, frissen őrölt bors, olasz fűszerkeverék
a besamel mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg rizsliszt
- 5 dl tej
- só, frissen őrölt bors, reszelt szerecsendió
a tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
- szárított bazsalikom
Először a húsos ragut készítjük el, amíg ez fő, elkészül minden más is.
A felaprított hagymát megdinszteljük az olívaolajon, majd hozzáadjuk a húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát és a paradicsomot is. Fűszerezzük az olasz fűszerkeverékkel, és fedő alatt kis lángon, időnként átkeverve, nagyjából 40-45 perc alatt megfőzzük.
Közepes lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet is, és kis lángon kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát, az újraforrástól számított 6 perc alatt, majd leszűrjük. Belekeverjük a besamel mártásba.
Kiolajozott tűzálló tálba terítjük a tészta felét, erre jön a húsos ragu fele, majd a tészta másik fele és a ragu maradéka.
Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és szárított bazsalikommal, majd 200 fokon alsó-felső sütésmóddal 30-35 perc alatt megsütjük.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése