A márciusi Kifőztük magazinban jelent meg ez a recept, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
A sütőtál a Berghoff cég kerámiaedénye, az étel elkészítésére és tálalására is tökéletes!
Hozzávalók 9 csigához, 28,5 cm átmérőjű tálhoz
a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 ml olaj
- 1 tojás
a pudinghoz:
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Tésztát dagasztunk a hozzávalókból és letakarva duplájára kelesztjük.
Megfőzzük a pudingot a zacskón lévő leírás szerint, de csak 4 dl tejjel. Amikor elkészült, lefedve hűlni hagyjuk.
A tésztát lisztezett deszkán bő fél centi vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a vaníliás pudinggal, majd feltekerjük és 9 darabra vágjuk. Vékonyan kiolajozzuk a kerámia edényt, és belerakjuk a csigákat. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk kelni őket, végül előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésmódban 35 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a tetejük, akkor a sütés utolsó 5-7 percére takarjuk le alufóliával a csigákat.
A formában hagyjuk kihűlni, így finom puha marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése