2015. április 8., szerda

Mandulás-almás sütemény Berghoff sütőedényben




Glutén- és cukormentes finomság készült, a recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is. 
Az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.



  • 15 dkg puha vaj
  • 3 dkg Dia-Wellness 1:4 édesítőszer
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg darált mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 nagyobb alma
  • 1 kezeletlen citrom leve - és reszelt héja 
a tetejére:
  • 3-4 evőkanál cukormentes sárgabaracklekvár

Meghámozzuk és félbevágjuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat, és citromos vízbe tesszük őket.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban.
Habosra keverjük a vajat az édesítővel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliakivonatot és a citrom héját is. A sütőporos mandulát a masszába keverjük, majd a tésztát a kiolajozott sütőformába simítjuk.
A fél almákat szűrőben alaposan lecsepegtetjük, vékonyan bevagdossuk őket, és a tészta tetejére ültetjük. A forró sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A lekvárt elkeverjük kevés vízzel és átkenjük vele a sütemény tetejét.
A formában hagyjuk kihűlni.

Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...