Glutén- és cukormentes finomság készült, a recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.
Az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
- 15 dkg puha vaj
- 3 dkg Dia-Wellness 1:4 édesítőszer
- 3 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 15 dkg darált mandula
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 nagyobb alma
- 1 kezeletlen citrom leve - és reszelt héja
a tetejére:
- 3-4 evőkanál cukormentes sárgabaracklekvár
Meghámozzuk és félbevágjuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat, és citromos vízbe tesszük őket.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban.
Habosra keverjük a vajat az édesítővel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliakivonatot és a citrom héját is. A sütőporos mandulát a masszába keverjük, majd a tésztát a kiolajozott sütőformába simítjuk.
A fél almákat szűrőben alaposan lecsepegtetjük, vékonyan bevagdossuk őket, és a tészta tetejére ültetjük. A forró sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A lekvárt elkeverjük kevés vízzel és átkenjük vele a sütemény tetejét.
A formában hagyjuk kihűlni.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése