Oldalak

2015. május 22., péntek

Epres joghurtos pohárdesszert



Finom és gyors desszert eperből. A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában, az újság ingyen letölthető az oldalról.

A gyönyörű karcsú kelyhek és az antikolt rózsás tálca a SütniFőzni webáruházból érkeztek.

Hozzávalók 6 személyre
a joghurtos krémhez:
  • 50 dkg sűrű görög joghurt
  • 5 dl behűtött habtejszín
  • 2 csomag expressz zselatinfix
  • 30 dkg eper
  • 1 citrom leve
  • 3-5 evőkanál porcukor
az epres réteghez:
  • 35 dkg eper
  • 1 citrom leve
  • 1-2 evőkanál cukor
a tetejére:
  • 3 dl behűtött habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 6 szem eper


Az epres réteghez a gyümölcsöt felfőzzük a cukorral és a citromlével, félretesszük hűlni. 
A joghurtos krémhez való epret kézi mixerrel pürésítjük a citromlével és a cukorral. A tejszínt habbá verjük a zselatinfix hozzáadásával, majd belekeverjük a joghurtot és az eperpürét. A krémet poharakba szedjük az epermártással váltakozva. A díszítésre szánt tejszínt habbá verjük a fixálóval, majd csillagcsőrös habzsákból a desszertek tetejére nyomjuk. Mindet 1-1 szem eperrel díszítjük.
Tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése