2015. június 30., kedd

Málnahab mascarponéval




A recept megjelent a Kifőztük magazinban is, a legújabb szám is ingyenesen letölthető a weboldalról.

Hozzávalók 30 x 11 cm-es dobozformához
  • 30 dkg málna
  • 1/2 citrom leve
  • 2-4 evőkanál porcukor
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg görög joghurt
  • 2 dl habtejszín jól behűtve
  • 1 csomag zselatinfix
  • 10 dkg babapiskóta

a díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín jól behűtve
  • 1 csomag habfixáló
  • néhány szem málna
  • citromfűlevél


Kibéleljük a dobozt folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán. Összeturmixoljuk a málnát a porcukorral és a citromlével. Habbá verjük a tejszínt a zselatin hozzáadásával, belekeverjük a mascarponét, a joghurtot és a gyümölcspürét is. A dobozba öntjük, a tetejét elsimítjuk, és kirakjuk babapiskótával. Ráhajtjuk a fóliát, és hűtőbe tesszük legalább 5-6 órára.
A díszítéshez habbá verjük a tejszínt a fixálóval, és csillagcsőrös habzsákba szedjük. Hosszúkás tálra fordítjuk a málnahabot, lehúzzuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.

2015. június 24., szerda

Csokoládés-almás zabkeksz



Finom ropogós keksz különleges lisztekkel, érdemes kipróbálni!

A hozzávalókat a Mag, amit akartok biztosította. 

Hozzávalók kb. 25 db kekszhez:
  • 25 dkg zabpehely
  • 5 dkg köles liszt
  • 5 dkg amaránt liszt
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 közepes méretű alma reszelve
  • 1 tojás
  • 10 dkg csokoládélencse
Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra, alsó-felső sütésmódban, két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban. A reszelt almához adjuk a vajat, a vaníliát, és a tojást, elvegyítjük, majd a száraz keverékhez adjuk. Villával alaposan összedolgozzuk. 
Nedves kézzel diónyi darabokat veszünk a tésztából, kissé kilapítva tesszük a tepsire őket.
16-18 perc alatt készre sütjük a kekszeket, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha ropogósabb kekszet szeretnénk, 1-2 perccel süthetjük tovább.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...