Finom ropogós keksz különleges lisztekkel, érdemes kipróbálni!
A hozzávalókat a Mag, amit akartok biztosította.
Hozzávalók kb. 25 db kekszhez:
- 25 dkg zabpehely
- 5 dkg köles liszt
- 5 dkg amaránt liszt
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 10 dkg barna nádcukor
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 közepes méretű alma reszelve
- 1 tojás
- 10 dkg csokoládélencse
Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra, alsó-felső sütésmódban, két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban. A reszelt almához adjuk a vajat, a vaníliát, és a tojást, elvegyítjük, majd a száraz keverékhez adjuk. Villával alaposan összedolgozzuk.
Nedves kézzel diónyi darabokat veszünk a tésztából, kissé kilapítva tesszük a tepsire őket.
16-18 perc alatt készre sütjük a kekszeket, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha ropogósabb kekszet szeretnénk, 1-2 perccel süthetjük tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése