Oldalak

2015. június 24., szerda

Csokoládés-almás zabkeksz



Finom ropogós keksz különleges lisztekkel, érdemes kipróbálni!

A hozzávalókat a Mag, amit akartok biztosította. 

Hozzávalók kb. 25 db kekszhez:
  • 25 dkg zabpehely
  • 5 dkg köles liszt
  • 5 dkg amaránt liszt
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 közepes méretű alma reszelve
  • 1 tojás
  • 10 dkg csokoládélencse
Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra, alsó-felső sütésmódban, két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban. A reszelt almához adjuk a vajat, a vaníliát, és a tojást, elvegyítjük, majd a száraz keverékhez adjuk. Villával alaposan összedolgozzuk. 
Nedves kézzel diónyi darabokat veszünk a tésztából, kissé kilapítva tesszük a tepsire őket.
16-18 perc alatt készre sütjük a kekszeket, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha ropogósabb kekszet szeretnénk, 1-2 perccel süthetjük tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése