A recept megjelent a Kifőztük magazinban is, a legújabb szám is ingyenesen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 30 x 11 cm-es dobozformához
- 30 dkg málna
- 1/2 citrom leve
- 2-4 evőkanál porcukor
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg görög joghurt
- 2 dl habtejszín jól behűtve
- 1 csomag zselatinfix
- 10 dkg babapiskóta
a díszítéshez:
- 2 dl habtejszín jól behűtve
- 1 csomag habfixáló
- néhány szem málna
- citromfűlevél
Kibéleljük a dobozt folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán. Összeturmixoljuk a málnát a porcukorral és a citromlével. Habbá verjük a tejszínt a zselatin hozzáadásával, belekeverjük a mascarponét, a joghurtot és a gyümölcspürét is. A dobozba öntjük, a tetejét elsimítjuk, és kirakjuk babapiskótával. Ráhajtjuk a fóliát, és hűtőbe tesszük legalább 5-6 órára.
A díszítéshez habbá verjük a tejszínt a fixálóval, és csillagcsőrös habzsákba szedjük. Hosszúkás tálra fordítjuk a málnahabot, lehúzzuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.
1 megjegyzés:
Álom!!
Megjegyzés küldése