2015. június 30., kedd

Málnahab mascarponéval




A recept megjelent a Kifőztük magazinban is, a legújabb szám is ingyenesen letölthető a weboldalról.

Hozzávalók 30 x 11 cm-es dobozformához
  • 30 dkg málna
  • 1/2 citrom leve
  • 2-4 evőkanál porcukor
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg görög joghurt
  • 2 dl habtejszín jól behűtve
  • 1 csomag zselatinfix
  • 10 dkg babapiskóta

a díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín jól behűtve
  • 1 csomag habfixáló
  • néhány szem málna
  • citromfűlevél


Kibéleljük a dobozt folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán. Összeturmixoljuk a málnát a porcukorral és a citromlével. Habbá verjük a tejszínt a zselatin hozzáadásával, belekeverjük a mascarponét, a joghurtot és a gyümölcspürét is. A dobozba öntjük, a tetejét elsimítjuk, és kirakjuk babapiskótával. Ráhajtjuk a fóliát, és hűtőbe tesszük legalább 5-6 órára.
A díszítéshez habbá verjük a tejszínt a fixálóval, és csillagcsőrös habzsákba szedjük. Hosszúkás tálra fordítjuk a málnahabot, lehúzzuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...