Ez a recept is megjelent a Kifőztük magazinban, az újság ingyen letölthető a weboldalról.
Hozzávalók 38 x 25 cm-es tepsihez
a tésztához:
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 2 kávéskanál sütőpor
- 5 evőkanál olaj
- 5 evőkanál víz
a krémhez:
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 20 dkg puha vaj
a tetejére:
- 80-90 dkg dkg magozott meggy
- 2 tasak Alsa piros gyümölcskocsonyapor (200 g)
Robotgéppel habosra verjük az egész tojásokat a cukorral legalább 10 percen át. Ezután az edény oldalán belecsorgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a kakaós, sütőporos lisztet, majd a tepsibe töltjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésmódban 12-15 perc alatt megsütjük, utána hagyjuk kihűlni.
A krémhez megfőzzük a pudingot a csomagoláson lévő leírás szerint, és időnként megkeverve kihűtjük. Habosra verjük a vajat, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és az egészet hűtőbe tesszük.
A gyümölcszselét elkészítjük a tasakon lévő utasítás szerint, majd langyosra hűtjük. A tésztát kirakjuk a meggyel, és óvatosan rámerjük a zselét. A süteményt visszatesszük a hűtőbe legalább 4-5 órára. Tálalás előtt vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.